Condicionament acústic d’espais

Què és el condicionament acústic?

El condicionament acústic és el confort acústic que trobem a l’interior d’una sala.

Com millor sigui aquest condicionament menys soroll hi haurà a l’interior.

Aquest concepte està relacionat amb els temps de reverberació del local.

Quan fem obres de millora de l’acondicionament, són perceptibles per l’oïda humana.

Algunes d’aquestes millores són:

  • La intel·ligibilitat de la paraula (quan es redueixen els temps de reverberació se sent amb més claredat)
  • Millora la qualitat de la música i disminueix el nivell d´emissió al´interior de la sala perquè no cal parlar tan alt.
audiofeedback_black
AudioFeedback acondicionamento acustico Lleida

Com crear espais acústicament confortables?

Tots els espais requereixen un condicionament acústic, tenint en compte les característiques de les activitats que s’hi realitzaran, per convertir-se en confortables.

En primera instància podem pensar que només cal condicionar sales destinades a música i/o veu com teatres, estudis d’enregistrament, sales de concerts, etc. però hi ha molts espais on l’acústica juga un paper fonamental i que amb un control adequat, llocs de treball sorollosos poden esdevenir confortables.

Molts estudis conclouen que espais de treball acústicament confortables contribueixen a augmentar la producció.

On instal·lar panells acústics?

Exemples d’espais on l’acústica juga un paper important. Tots es caracteritzen per ser de grans dimensions i tenir multitud de focus de soroll.

Oficines tipus open space. Solen ser espais diàfans molt grans amb gran quantitat de persones parlant alhora on totes les converses es barregen les unes amb les altres.

Restaurants. Sense un bon condicionament acústic en un restaurant, podem sentir converses d’altres taules enlloc de la nostra pròpia conversa.

– Escoles. A les aules i passadissos es genera molt soroll a causa de les veus dels alumnes. Una acústica deficient pot afectar el rendiment dels alumnes.

– Hospitals. En sales d’espera i zones comunes se sol generar molt de soroll a causa de la pròpia activitat de l’hospital de metges i pacients.

– Menjadors (escolars i en indústries). Com en els casos anteriors, solen ser espais de grans dimensions amb multitud de persones parlant alhora a més de l’afegit soroll produït plats i coberts.

acondicionament acustic de espais Feedback AudioVisuals Restaurant
acondicionament acustic de espais Feedback AudioVisuals
acondicionament acustic de espais Feedback AudioVisuals Restaurant
acondicionament acustic de espais Feedback AudioVisuals Restaurant

Característiques dels panells acústics

Els panells acústics són un fonó-absorbent ignífug de tipus porós amb tall llis i diferents formats, especialment indicats per a solucionar problemes de reverberació en restaurants, aules, oficines, biblioteques, poliesportius, sales d’assaig musical, escoles, etc.

Estan fabricats amb escuma acústica ignífuga (escuma de resina de melamina), que té un alt rendiment d’absorció sonora, gran durabilitat i una resistència davant el foc de Classe Bs1d0, exigència d’obligat compliment en locals de pública concurrència.

Les proporcions del panell han estat definides per obtenir un gran equilibri en la relació cos-t/absorció acústica, amb un sistema de muntatge ideal per tenir un producte simple i amb el millor rendiment.

Es pot presentar en diferents formats (llisos, alveolars, quadrats, rectangulars, piramidals, circulars, bisellats, cilíndrics, impresos personalitzats, etc…) i també de diferents colors.

Els nostres treballs

Condicionament acústic local a Lleida

Condicionament acústic local a Lleida

📯 ⚜️ Condicionament acústic de la Vermuteria La Santa a Lleida.
En aquesta ocasió, les característiques de l’espai on hem de realitzar el condicionament acústic, ens ha fet planteja una instal·lació híbrida dels panells

Condicionament acústic del Restaurant

Condicionament acústic del Restaurant

📯 ⚜️ Condicionament acústic del Restaurant La Moderna a Lleida.
En aquest treball, hem realitzat el condicionament acústic del Restaurant La Moderna situat a l’av. Doctor Fleming 41 de Lleida.

Deixa les teves dades al nostre formulari
O envia’ns un correu electrònic a comercial@audiofb.es

    feedback audiovisuals instalacio musical
    feedback audiovisuals instalacio equip musical pavello deportiu
    feedback audiovisuals mesa de mezclas